Polskie Forum Crazy Loop'a i Dana Balana
BIOGRAFIA DANA BALANA
Moderator
Nie Todiras! Toderas. Arsenie by zamaordowal za to. Chociaż czy ja wiem
Shadow Morowind napisał:
Nie Todiras! Toderas. Arsenie by zamaordowal za to. Chociaż czy ja wiem
Już poprawiłam na Toderas
Widać, że podwójna pisownia nazwisk w O-Zone jest dość częsta Radu też raz ma pisane nazwisko jako Sarbu innym razem jako Sirbu
Tylko z nazwiskiem Dana jak na razie nie było kłopotu
Danulka
Moderator
A raz sie spotkalam ze ktoś napisal inaczej niż Balan. ALe nie pamietam jak
Dan Fan
Jak to nie było kłopotu! Wiecie jak się wkurzyłam, kiedy czytałam w gazecie artkuł a tam takie coś "Jednak Dan Balam..." ;/ No się chyba z koniem widzieli, przez "m" napisać!
Moderator
Omg trzasneli byka w gazecie? Niee ja to nei moge z tych ludzi. Marius to tam nei zwraca uwgi jak wymawiaja jego naziwsko i powidzial nawet, ze to lubi haha. No ale to tak jest
Dan Fan
x] No ale w sumie to byla taka zwykla gazeta... Chyba "Tina" z tego co pamietam i taka mała wzmianka o o-zone. Mam to w szufladzie jeszcze x]
Moderator
Jezu ale debie...Cóż szal cial life is like brukowiec szmatlawego pisma Aha jeszcze jedno przypomnialo mi się czytajac gdzie sie urodzil. Aniu wiesz że to jest zawężenie skad on jest? On sie urodzil w jakiejs wiosce blisko Kiszniowa. Nazywala sie coś takiego na O....I sam Dan to mówil nei wiem czy pamietasz zaistniala sytuację.
Shadow Morowind napisał:
Aniu wiesz że to jest zawężenie skad on jest? On sie urodzil w jakiejs wiosce blisko Kiszniowa. Nazywala sie coś takiego na O....I sam Dan to mówil nei wiem czy pamietasz zaistniala sytuację.
To trzeba by było napisać autorowi tej biografii, która jak zostało podane w źródle, znajduje się na Wikipedii. Najczęściej jednak podawany jest Kiszyniów jako miejsce urodzenia Dana. Jeśli gdzieś pojawiły się dokładniejsze informacje, to były chyba bardzo sporadyczne, bo jak sama widzisz, nie bardzo możesz sobie przypomnieć dokładnej nazwy tej miejscowości. Jeśli byś jednak trafiła na jakieś szczegółowe wiadomości na ten temat, to proszę, zamieść je w tym wątku
Spunky Girl napisał:
Jak to nie było kłopotu! Wiecie jak się wkurzyłam, kiedy czytałam w gazecie artkuł a tam takie coś "Jednak Dan Balam..." ;/ No się chyba z koniem widzieli, przez "m" napisać!
To, że w gazetach pojawiają się takie literówki, to nic nowego
Danulka
Moderator
Ania zacznijmy od tego, zę ja mam po prostu skleroze i nei pamietam wszystkich nazw wsiowych w Rumunii i Moldavi Ale jak znajde to dam
Debiutant
Jeśli chodzi o Sarbu i Sirbu, to taka różnica w pisowni jest jeszcze logiczna - dotyczy dwóch znaków rumuńskich: â & î (oba wymawia się tak samo, jak polskie "y" )
Moderator
Może być ale i tak mnei denerwuje taka literówka =_=
Addicted to Dan
Shadow Morowind napisał:
Jezu ale debie...Cóż szal cial life is like brukowiec szmatlawego pisma
Aha jeszcze jedno przypomnialo mi się czytajac gdzie sie urodzil. Aniu wiesz że to jest zawężenie skad on jest? On sie urodzil w jakiejs wiosce blisko Kiszniowa. Nazywala sie coś takiego na O....I sam Dan to mówil nei wiem czy pamietasz zaistniala sytuację.
ta wieś to Orgiejów chyba. gdzieś tą nazwe widziałam i jak na Wikipedii czytałam o Mołdawii to natrafiłam na coś takiego jak "Lista miast" Czy "Lista miejscowiści" i tam było
Moderator
No ja też słyszałam o tym, jakoby nasz Danio się na jakims 'wygwizdowie' urodził I to chyba rzeczywiście ta wioska co CrazyAboutDan pisze, bo już to gdzieś widziałam
King of Pop - Michael Jackson's "Thriller", text performed by Vincent Price.
Addicted to Dan
a co do tego zespołu Inferialis to znalazłam takie fotki to jest link http://www.dan-balan.com/index.php?navi … lis/images gdzie tu jest Dan??? może zdjęcie robi bo go nie widze...